Schapenvacht wassen Woolskins
Onderhoudsset

20,00

20,00

Onderhoudsset

20,00

Deze onderhoudsset is speciaal voor onderhouden van (wasbare) schapenvachten. Het ecologisch wasmiddel, op basis van olijfolie, heeft een vethandhavende werking en bevat lanoline om de gezonde eigenschappen en soepelheid van de vacht te behouden. 250 ml = 5x wassen.

EAN: 2000000066059 SKU: ab34e993cc18 Categories: , , ,

Order consciously!

Still unsure about anything? ask us.

Hygiene and quality are of the utmost importance to us, which is why we strive for as few returns as possible. This way we waste less packaging material and have fewer emissions from transport for a better environment.

> Ask your question

Description

Je vacht onderhouden gaat het best door het regelmatig even uit te kloppen en kort te borstelen. Zo blijft en houdt je de vacht mooi.

Wij raden aan zo lang mogelijk te wachten met het wassen van je ‘wasbare’ vacht zodat alle goede eigenschappen van de vacht er lekker in blijven. Meestal volstaat buiten luchten of bij een klein ongelukje even met een vochtig washandje afnemen.

Wil je je vacht wassen dan kan dat alleen met onze Medical Grade (goudgele) vachten op 30 graden wol- fijnwas programma. We hebben hiervoor een speciaal ecologisch wolwasmiddel met lanoline. Tevens kun je deze vachten op -lage- temperatuur in de droger drogen.

Wasinstructies:

1.Plaats de vacht in de wasmachine met 50ml Eco Wool Wash in de zeeplade.
2.Was de vacht op 30 C wol/fijnewasprogramma (korte cycles).
3. Lig de vacht met de lederkant op een handdoek en rol deze op. Flink aandrukken zodat het resterende water zoveel mogelijk in de handdoek trekt.
4.Nu de vacht laten drogen op een vlakke ondergrond of stop deze in de wasdroger op een lage – NIET HETE! – temperatuur.
5. Laat de vacht hierna nog wat nadrogen en rek deze zachtjes in vorm.

Daarna eventueel nog even naborstelen. Na het wassen kan de lederkant een beetje stugger aanvoelen. Dit wordt vanzelf weer zacht tijdens het gebruik.

LET OP! BUITEN BEREIK VAN KINDEREN BEWAREN!

*Het wassen van je vacht blijft altijd je eigen verantwoordelijkheid