Woolskins Angel Hearts Woolskins Creations Mischa Hendriksen

A little 'Angel Heart' for you

Een warm en waardevol Kunstwerk Cadeau waarvan 15% gedoneerd wordt aan Stichting ‘Hartekind’.

Met dit unieke Kunstwerk Cadeau geef je een mooi en waardevol aandenken voor een memorabel moment. Dat kan de geboorte van een kindje zijn maar ook kun je dit cadeau geven aan iemand van wie je houdt of wie je heel dankbaar bent. Met een ‘Angel Heart’ wens je de ontvanger veel liefde en blijdschap en draag je die een warm hart toe. Wanneer je een ‘Angel heart’ aanschaft doneer je tevens 15% voor Stichting ‘Hartekind’ en geef je steun aan kinderen die een minder goede start doormaken.

Over Stichting Hartekind

Onze missie
Jaarlijks horen 1.500 kersverse ouders dat het hart van hún kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is één van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland; kinderen met een hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Bovendien hebben hartekinderen vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. En nog altijd overlijden jaarlijks ook 150 hartekinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen tot 15 jaar.

Daarom zet Stichting Hartekind zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert/ ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Zo werken we sámen met jou aan een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn!

  • 1 op de 100 kinderen heeft een hartafwijking; de meest voorkomende aangeboren afwijking
  • 35% van de hartekinderen vertoont tekenen van posttraumatische stress
  • 42% van de hartekinderen heeft een stoornis in de ontwikkeling
  • Een hartekind is nooit genezen

Onderzoek is HART nodig
Nog geen 50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een hartafwijking en werd een heel klein percentage volwassen. Sindsdien hebben de behandelmogelijkheden een enorme vlucht genomen. Dit heeft ertoe geleid dat tegenwoordig meer dan 90% van alle hartekinderen volwassen wordt. Ondanks de geweldige stappen die al zijn gemaakt, is er nog veel werk te verzetten voordat hartekinderen een normaal en gezond leven kunnen leiden. Artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartfalen, hartritmestoornissen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. En hiervoor is onderzoek nodig!

Voorlichting
Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders van hartekinderen vanuit de Patientenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen. Er is veel kennis in huis over obstakels waar hartekinderen mee te maken krijgen op hun weg naar volwassenheid. Met haar activiteiten (onder)steunt Stichting Hartekind ouders door hen te voorzien van praktische informatie, hen te inspireren met positieve verhalen van andere (ouders van) hartekinderen en soms gewoon door een luisterend oor te bieden. Verder brengt de stichting de impact van hartafwijkingen en de urgentie van meer onderzoek onder de aandacht bij het brede publiek.

Help ook mee!
Stichting Hartekind is een non-profitorganisatie die voor het realiseren van de gestelde doelstellingen volledig afhankelijk is van donaties en giften van particulieren en bedrijven. Alles wordt in het werk gesteld om zoveel mogelijk levensbelangrijk onderzoek naar hartafwijkingen te kunnen financieren. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van sportieve sponsorevenementen, de jaarlijkse landelijke collecteweek en acties op scholen, bij bedrijven en in de buurt. Help je ook mee om hartekinderen onbezorgd kind te laten zijn?

Over Mischa Hendriksen

Mischa is geboren in een artistieke familie. Al van jongs af aan was hij omringd door kunst. Zijn vader schilderde, zijn moeder was beeldhouwster en zijn zus werkte in grafische branch. Het was dan ook geen verrassing dat Mischa zelf ook een creatieve carrière zou ambiëren.

Hij begon zijn carrière als professioneel danser. Hij reisde de hele wereld over met verschillende dansgezelschappen en genoot van de adrenaline en de expressie van het dansen. Na 14 jaar besloot hij echter dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging.

Mischa belandde in de internationale kunsthandel. Hij werkte vanuit Amsterdam met galeries en verzamelaars over de hele wereld en leerde alles over de kunstmarkt en kunst zelf. Hij raakte gefascineerd door de kracht van kunst om mensen te raken en te inspireren.

Na 20 jaar actief te zijn geweest in de kunsthandel begon hij te schilderen. Hij had altijd al een passie voor schilderen gehad, maar had hier nooit de tijd voor. Nu hij meer tijd had, kon hij zich eindelijk volledig aan zijn kunst wijden.

Zijn schilderijen zijn abstract en kleurrijk. Ze stralen een gevoel van rust en kalmte uit. Hij gebruikt zijn kunst om mensen te laten ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Hij wil dat mensen in zijn schilderijen een moment van rust en bezinning kunnen vinden.

Mischa is een unieke kunstenaar met een interessante achtergrond. Hij heeft een lange en succesvolle carrière in de dans- en kunsthandel achter de rug en nu richt hij zich volledig op zijn schilderkunst. Hij creëert prachtige, abstracte schilderijen die een gevoel van rust en kalmte uitstralen.

Bekijk website

 

De waardering van www.woolskins.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 691 reviews.