Je wilt de beste kwaliteit voor je baby en je wilt zo goed mogelijk geïnformeerd worden over het product en de herkomst.

Schapenvachtjes

Onze vachten zijn afkomstig van kleinschalige schapenhouders in Europa, waarbij de Europese regelgeving met betrekking tot dierenwelzijn en millieuwetgeving (REACH-voorschriften) nauwlettend worden nageleefd. Alle vachten worden met de grootste zorg door ons geselecteerd en bewerkt. Hygiëne en kwaliteit staan hierbij hoog in het vaandel.


Tip: Gebruik het vachtje al tijdens je zwangerschap. Zo kan je lichaam lekker ontspannen en komen alvast alle vertrouwde geurtjes van mama in de vacht terecht. Wel zo’n veilig en vertouwd gevoel als je net op de wereld komt.

Woolskins label

Na jarenlange succesvolle samenwerking met Alwero kunnen wij met trots aankondigen dat wij nu onze producten onder eigen woolskins label voeren.

Op deze manier krijg je nog steeds de beste kwaliteit gecombineerd met de leukste en unieke producten/ontwerpen van Woolskins.

De kwaliteit van de stoffen en kleuren blijven zoals het altijd is geweest, alleen is er nu een grotere keus waarmee Woolskins denkt zich mee te kunnen onderscheiden.

Onze brede collectie is zo samengesteld dat ze een goede aanvulling zijn op iedere babyuitzet, gemaakt van 100% Europees wol dat ademt en geschikt is voor elk seizoen.

We bundelen met veel enthousiasme onze krachten voor een duurzaam, natuurlijk en een zo comfortabel mogelijk product voor je kindje.

Hoe kun je wol het beste wassen.


Je kunt jaren plezier hebben van je wolproduct als je het goed onderhoudt. Wol hoef je niet heel vaak te wassen, het is van nature anti-bacterieel. Een nachtje goed uithangen zorgt ook dat geurtjes vaak verdwenen zijn. Toch is het een goed idee om wel af en toe te wassen.

Handwas

In de regel wordt aangeraden om wol op de hand te wassen. Maar dit heeft zeker ook risico’s. Wol moet op 30 graden gewassen worden, en dat voelt best koud. Maar weinig mensen controleren het water met een thermometer. Te warm of te koud wassen resulteert in krimp. Daarbij gebruiken mensen vaak teveel wasmiddel bij handwas, en kunnen ze dat er minder goed uitspoelen. Ook te hard wringen is een risico. Daarom raden wij aan je wolproduct in de machine te wassen en de wasinstructies in acht te nemen.


Juiste temperatuur

Zoals hierboven al staat: wol was je op 30 graden, en zeker niet heter of kouder! Van een te koude temperatuur kunnen de vezels schrikken en ook dit kan voor krimp zorgen.


In de machine

Het veiligst is wol wassen in de machine, op het wolwasprogramma. Zorg ervoor dat de centrifuge niet hoger staat dan 600 toeren. Ook hier weer: van een hoog toerental krimpt je wollen kleding. Ook belangrijk: was wol met wol. Doe er geen spijkerbroeken of kleding met ritsen bij. 


Wolwasmiddel

Wol bevat van nature een soort vet, lanoline. Dat geeft de wol een zachte beschermlaag tegen viezigheid en houdt warmte lang vast als het koud is. Maar het zorgt er ook voor dat de wol elastisch blijft en minder snel slijt. Door een speciaal wolwasmiddel te gebruiken dat lanoline bevat kun je al van deze eigenschappen blijven genieten. Daarnaast bevatten speciale wolwasmiddelen nooit bleek, dat is desastreus voor wol. 


Tekst Avrotros Radar


In het kort over onze vachten...

We houden graag onze vachtjes kort! Ze zijn speciaal op korte lengte geschoren zodat er geen lange haartjes in het mondje of oogjes kunnen komen of de nageltjes er vast in komen te zitten.

Al onze Medicinale (goudgele) schapenvachten zijn machine was- & droogbaar en al onze natuur witte vachten niet.

Onderhoud

Je vacht onderhouden gaat het best door het regelmatig even uit te kloppen, buiten te luchten en kort te borstelen. Zo blijft en houdt je de vacht mooi.

 

Wij raden aan zo lang mogelijk te wachten met het wassen van je vacht zodat alle goede eigenschappen van de vacht er lekker in blijven. Meestal volstaat, bij een klein ongelukje, even afnemen met een vochtig washandje.

Hoe was ik mijn (medicinale) schapenvacht

Wil je je vacht wassen dan kan dat alleen met onze Medicinale (goudgele) vachten op 30 graden wol- fijnwas programma. We hebben hiervoor een speciaal ecologisch wolwasmiddel met lanoline. Tevens kun je onze Medical Grade vachten op -lage- temperatuur in de droger drogen. Vachten wassen blijft wel eigen verantwoordelijkheid.


Wasinstructies:

1.Plaats de vacht in de wasmachine met 50ml Eco Wool Wash in de zeeplade.

2.Was de vacht op 30 C wol/fijnewasprogramma (korte cycles).

3. Lig de vacht met de lederkant op een handdoek en rol deze op. Flink aandrukken zodat het resterende water zoveel mogelijk in de handdoek trekt.

4.Nu de vacht laten drogen op een vlakke ondergrond of stop deze in de wasdroger op een lage - NIET HETE! - temperatuur.

5. Laat de vacht hierna nog wat nadrogen en rek deze zachtjes in vorm. Daarna eventueel nog even naborstelen.


Na het wassen kan de lederkant een beetje stugger aanvoelen. Dit wordt vanzelf weer zacht tijdens het gebruik.


Voor het wassen van wasbare schapenvachten gebruik je het beste onze Eco Wool Wash wolwasmiddel. Dit ecologisch wasmiddel, op basis van olijfolie, heeft een vethandhavende werking en bevat lanoline om de gezonde eigenschappen en soepelheid van de vacht te behouden.

Eco-product

Onze schapenvachten en wolproducten zijn Ecologisch. Bij hun verwerking en behandeling wordt rekening gehouden met het milieu, leven van dieren en planten. Ze zijn veilig voor kinderen en volwassenen en zijn biologisch afbreekbaar, ofwel organisch.


Alle middelen die worden gebruikt bij het looien en afwerken van onze vachten voldoen aan essentiële EU-richtlijnen met betrekking tot dierenwelzijn en het behoud en de bescherming van het milieu (ecologisch). Onze vachten worden gelooid volgens de REACH-voorschriften. Er worden geen! AZO-kleurstoffen gebruikt in onze vachten of de productie hiervan.


Woolskins, een (h)eerlijke keus. Je voelt het verschil.

Wist je bijvoorbeeld dat wol...

Ademt en de lichaamstemperatuur reguleert.

 

Wolvezels ademen en hebben de eigenschap op te treden als een natuurlijke thermostaat die de lichaamstemperatuur reguleert. Dit helpt je baby in het onderhouden van een stabiele temperatuur en houdt je baby droog en comfortabel. Het doet dit ‘dynamisch’, wat betekent dat het gebeurt als het nodig is, en niet als het niet nodig is. Warm in de winter en koel in de zomer.

 

Lanoline bevat.

 

Deze stof komt ook voor in de menselijke huid en staat bekend om zijn desinfecterende werking. Bij een gevoelige en/of geïrriteerde huid kan deze genezend werken.

 

De kans op astma vermindert.

 

Na recentelijk onderzoek blijkt dat schapenvachten heel gezond zijn voor baby’s. Het onderzoek stelt dat wanneer kinderen in de eerste drie maanden van hun leven slapen op een schapenvacht, ze op 6-jarige leeftijd 79% minder kans op astma en allergieën hebben (klik voor artikel). Dit komt door de microben die van nature aanwezig zijn in de vacht.

 

Hypoallergeen is.

 

Omdat er in wol geen klimaat kan ontstaan waarin schimmels, huismijt of bacteriën kunnen gedijen, is wol bij uitstek geschikt voor mensen met allergieën.

 

Zelfreinigend en resistent is tegen bacteriën.

 

Een schapenvacht is resistent tegen vuil en bacteriën en is zelfs zelfreinigend. Dit komt door de structuur van de vezel, die eiwit als belangrijkste bestanddeel bevat. Deze treedt actief op tegen bacteriën en virussen die zo niet die niet de kans krijgen zich te vermenigvuldigen. Meer informatie over het onderhoud van je vacht klik je hier.

 

Ondersteund en verlicht.

 

Een schapenvacht help tegen lichamelijke vermoeidheid. Volgens wetenschappers is dit te danken aan de 3-dimensionaal opgebouwde vezels die een natuurlijke vering en zachtheid geeft. Deze ondersteunt ons lichaam en verlicht pijn, spierpijn en vermoeidheid.

 

Een droge omgeving creëert.

 

Het is hét hulpmiddel voor een goede nachtrust en lig comfort. Het helpt de ongemakken te verlichten van mensen met artritis (ontstoken gewrichten), heup problemen, spit, hernia en andere kwalen? De omgeving blijft droog en verlicht de pijn die direct veroorzaakt wordt door een vochtige omgeving.

 

Ideaal is voor yoga en meditatie.

 

Een wollen yogamat of schapenvacht is ideaal voor het beoefenen van yoga en meditatie? Het is erg comfortabel en reguleert warmte en vocht. Er zijn zelfs yogi’s die een schapenvacht adviseren, niet alleen vanwege de perfecte afmeting maar ook omdat het je eigen magnetisch veld (je aura) isoleert en de magnetische straling van de aarde neutraliseert. Dit helpt je enorm in het meditatieve proces en houdt je lichaam in balans.

 

De bloedcirculatie bevordert.

 

Het houd de lichaamswarmte vast en bevordert de bloedcirculatie. Het ontziet de drukpunten van het lichaam waardoor Decubitus (doorliggen) kan worden voorkomen waar vaak oudere, gewonde of lang liggende/zittende mensen mee te maken hebben.

En tot slot...

Woolskins verkoopt geen vachten van schapen waarbij Mulesing is toegepast! Bij Europese schapen (in tegenstelling tot bijv. Australische schapen) wordt geen Mulesing toegepast omdat in Europa de parasiet, waardoor boeren Mulesing toepassen, niet voorkomt. 

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment Baby-Care lamsvachten, met zorg verpakt, direct leverbaar uit eigen voorraad. We zien je bestelling graag tegemoet!


De waardering van www.woolskins.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 686 reviews.