Een schapenvacht of een wollen babypakje: in de showroom van Woolskins kan je ze aanraken
Woolskins Babywinkel Amsterdam Wolproducten voor baby's
 

We zijn erg dankbaar voor dit mooie item in Het Parool.

Lees hieronder het item

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in Amsterdam. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: bekijk en voel duurzame wolproducten voor baby’s en kinderen bij de showroom van Woolskins.

Susanne Haverkort5 oktober 2023, 20:00

Wanneer je het pand van de nieuwe showroom van Woolskins, in de Derde Looiersdwarsstraat binnenstapt, komt de geur van lanoline je tegemoet. Binnen vind je een verscheidenheid aan ecologische wolproducten voor baby’s en kinderen, gemaakt van wol uit Europa.

Eigenaresse en kledingontwerpster Agata Klimczynska (52) groeide op in Polen en verhuisde in 2012 naar Amsterdam. Met slechts één schapenvachtje richtte ze vier jaar later Woolskins op. “Na de geboorte van mijn kind, besefte ik hoe beperkt het aanbod van duurzame kleren was voor kinderen, dat kon anders.”

De inspiratie voor Woolskins haalde ze uit een jeugdherinnering. “Mijn oma had overal in huis wol liggen. Als ik bij haar logeerde, sliep ik elke nacht onder een schapenvachtje en op een wollen kussen. Ik wilde datzelfde warme gevoel geven aan ieder kind.”

Woolskins Babywinkel Amsterdam Wolproducten voor baby's

Volgens Klimczynska is wol meer dan alleen een materiaal dat ons voorziet van warmte. “In mijn showroom wil ik mensen ook meer vertellen over alle gezonde antibacteriële en genezende eigenschappen van wol.”

Bij de showroom van Woolskins draait het vooral om een duurzame winkelervaring, waarbij ze retourzendingen hoopt te voorkomen. “De showroom biedt mensen de mogelijkheid de kledingstukken aan te raken, de zachtheid van de wol te voelen en zelf de kwaliteit te beoordelen, voordat ze iets op de website kopen.”

Aan de kledingrekken, gemaakt van houten takken die ze uit Polen heeft meegenomen, hangen handgemaakte babypakjes (€99) en comfortabele bodywarmers (vanaf €25) in warme natuurtinten. Ook vind je schapenvachten speciaal ontworpen voor in de kinderwagen (€84).

Woolskins Babywinkel Amsterdam Wolproducten voor baby's

Woolskins

Derde Looiersdwarsstraat 5h, Centrum.

Concept

Bij Woolskins kun je bestellingen plaatsen en ophalen.

Niet voor kinderen

In de showroom vind je ook wollen yogamatten (€89), zoogcompressen van organische merinowol (€14) en hypoallergene tepelzalf van lanoline (€12).

Keurmerk

Alle producten zijn handgemaakt van Europese wol en dragen het ‘Woolmark’ en het ‘Safe for Children’ keurmerk.

De waardering van www.woolskins.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 669 reviews.