Hoe was ik mijn wolproduct het best.

Winterpak Baby Wol Woolskins

Je kunt jaren plezier hebben van je wolproduct als je het goed onderhoudt. Wol hoef je niet heel vaak te wassen, het is van nature anti-bacterieel. Een nachtje goed uithangen zorgt ook dat geurtjes vaak verdwenen zijn. Toch is het een goed idee om wel af en toe te wassen.

Handwas

In de regel wordt aangeraden om wol op de hand te wassen. Maar dit heeft zeker ook risico’s. Wol moet op 30 graden gewassen worden, en dat voelt best koud. Maar weinig mensen controleren het water met een thermometer. Te warm wassen resulteert in krimp. Daarbij gebruiken mensen vaak teveel wasmiddel bij handwas, en kunnen ze dat er minder goed uitspoelen. Ook te hard wringen is een risico.


Juiste temperatuur

Zoals hierboven al staat: wol was je op 30 graden, en zeker niet heter. Maar ook niet kouder! Van een te koude temperatuur kunnen de vezels schrikken en ook dit kan voor krimp zorgen. 


In de machine

Het veiligst is wol wassen in de machine, op het wolwasprogramma. Zorg ervoor dat de centrifuge niet hoger staat dan 600 toeren. Ook hier weer: van een hoog toerental krimpt je wollen kleding. Ook belangrijk: was wol met wol. Doe er geen spijkerbroeken of kleding met ritsen bij. 


Wolwasmiddel

Wol bevat van nature een soort vet, lanoline. Dat geeft de wol een zachte beschermlaag tegen viezigheid en houdt warmte lang vast als het koud is. Maar het zorgt er ook voor dat de wol elastisch blijft en minder snel slijt. Door een speciaal wolwasmiddel te gebruiken dat lanoline bevat kun je al van deze eigenschappen blijven genieten. Daarnaast bevatten speciale wolwasmiddelen nooit bleek, dat is desastreus voor wol. 


Tekst Avrotros Radar


Hoe was ik mijn (wasbare) schapenvacht.

Wil je je vacht wassen dan kan dat alleen met onze Medicinale (goudgele) vachten op 30 graden wol- fijnwas programma. We hebben hiervoor een speciaal ecologisch wolwasmiddel met lanoline. Tevens kun je onze Medical Grade vachten op -lage- temperatuur in de droger drogen. Vachten wassen blijft wel eigen verantwoordelijkheid.


Wasinstructies:

1.Plaats de vacht in de wasmachine met 50ml Eco Wool Wash in de zeeplade.

2.Was de vacht op 30 C wol/fijnewasprogramma (korte cycles).

3. Lig de vacht met de lederkant op een handdoek en rol deze op. Flink aandrukken zodat het resterende water zoveel mogelijk in de handdoek trekt.

4.Nu de vacht laten drogen op een vlakke ondergrond of stop deze in de wasdroger op een lage – NIET HETE! – temperatuur.

5. Laat de vacht hierna nog wat nadrogen en rek deze zachtjes in vorm. Daarna eventueel nog even naborstelen.


Na het wassen kan de lederkant een beetje stugger aanvoelen. Dit wordt vanzelf weer zacht tijdens het gebruik.


Voor het wassen van wasbare schapenvachten gebruik je het beste onze Eco Wool Wash wolwasmiddel. Dit ecologisch wasmiddel, op basis van olijfolie, heeft een vethandhavende werking en bevat lanoline om de gezonde eigenschappen en soepelheid van de vacht te behouden.


De waardering van www.woolskins.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 690 reviews.