Lanacare Nederland

Tepelzalf & Zoogcompressen

Tepelzalf & Zoogcompressen

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Het beschermt je baby tegen ziekten en is ook goed voor jouw gezondheid. Zo helpt het je bijvoorbeeld om weer snel op gewicht te komen.

De Lanacare starterset is een geweldige keuze voor moeders die borstvoeding geven of hiermee gaan beginnen. Alle producten zijn op basis van hoogwaardig Ecologisch Wol en Lanoline. Het bevat alles wat een borstvoedende moeder nodig heeft voor de gehele borstvoeding periode.

De starterset bevat 2 paar wollen zoogcompressen, 1 tube (40ml.) tepelzalf en 1 flacon (150ml.) lanolinezeep verpakt in een handig eco katoenen zakje voor onderweg.​

 • De LANACare tepelzalf (40ml.) bevat hypoallergene lanoline, veilig voor moeder en baby. Een geweldig product voor pijnlijke tepels, luieruitslag of een droge huid. De tepelzalf heeft een veilige anti bacteriële werking en hoeft niet te worden verwijderd voor het voeden.
 • De LANACare zoogcompressen (2 paar) gemaakt van zachte, organische merinowol voelen heerlijk zacht aan op de huid. De compressen houden de borsten warm, stimuleren de bloedcirculatie wat goed is voor het lactatieproces. Deze hoogwaardige compressen worden bijvoorbeeld ook gebruikt ter ondersteuning van de genezing na borstoperaties.
 • LANACare lanoline zeep (150ml.) is samengesteld voor het zachte onderhoud van de producten van merinowol. Het voedt de wol met lanoline.

LANACare tepelzalf

LANACare tepelzalf is speciaal samengesteld voor moeders die borstvoeding geven. De 100% hypoallergene crème helpt perfect bij pijnlijke tepels tijdens de borstvoeding. De crème voedt en verzacht de huid en draagt bij aan de genezing van de droge en gebarsten tepelhuid.

Bij de productie van deze zalf worden alleen organische en veilige ingrediënten, hypoallergene lanoline en triglycerine gebruikt, die beide veilig zijn voor humane consumptie. De tepelzalf bevat geen parfum, kleur- of conserveringsmiddelen. De tepelzalf hoeft niet te worden verwijderd voordat je begint met borstvoeden. Het is 100% veilig voor moeder en kind.

De LANACare lanoline tepelzalf kan ook worden gebruikt bij andere huidproblemen. Het is uitermate geschikt voor het herstellen van een droge huid of bijvoorbeeld luieruitslag.

LANACare zoogcompressen

De LANACare wollen zoogcompressen zijn ontworpen door LANACare, speciaal voor moeders die borstvoeding geven. Ze bieden de beste voorwaarden voor een succesvolle en langdurige borstvoeding periode.

De wollen compressen zijn uiterst zacht en comfortabel, houden de borsten warm en comfortabel. De natuurlijke warmte van de wol stimuleert de bloedsomloop en biedt rustgevende verlichting tijdens de borstvoeding. Het merinowol absorbeert vocht zonder nat en koud aan te voelen.

De LanaCare zoogcompressen bevatten natuurlijke lanoline, dit verzacht pijnlijke tepels en heeft een anti bacteriële werking. Het wordt aanbevolen om een maat te gebruiken die de hele borst bedekt. De kompressen kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Ook in zomer!

Voordelen van wollen zoogcompressen:

 • De meeste vrouwen hebben slechts 2-3 paar nodig voor de gehele borstvoedingsperiode. Dit is dus zuinig, duurzaam en milieuvriendelijk!
 • Wol absorbeert vocht en houdt de huid droog en comfortabel, ook in een warm klimaat. Wanneer de zoogcompressen vochtig zijn voelen ze droog aan en worden niet koud zoals katoenen of papieren borstkompressen.
 • De huid wordt droog gehouden en kan ademen waardoor pijnlijke tepels kunnen genezen.
 • Omdat de LANACare zoogcompressen lanoline bevatten, is gebruik van de LanaCare tepelzalf een perfecte combinatie voor de behandeling van pijnlijke tepels.
 • Scandinavische verloskundigen en vroedvrouwen adviseren moeders al eeuwen om hun borsten warm te houden om zo verstopte melkkanaaltjes en mastitis (borstontsteking) te voorkomen.
 • De grotere maten bieden een beschermende bedekking van de gehele borst. De rand van deze maat borstkompressen valt verder over de borst zodat de kompressen onzichtbaar worden onder je kleding.

Kwaliteit

De geselecteerde wol voor LanaCare producten wordt met bijzondere zorg behandeld. We gebruiken alleen wol die voldoet aan de hoogste Europese milieueisen. Regelmatige tests bewijzen dat onze wol vrij is van schadelijke stoffen. De weiden waar de schapen grazen zijn vrij van kunstmest en pesticiden en er worden geen agressieve chemicaliën gebruikt om de wol te wassen. Voor de LANACare producten wordt alleen de zachtste merinowol gebruikt.

Certificaten

LanaCare gebruikt alleen gecertificeerde, chemisch onbehandelde organische wol.

LanaCare wol heeft het Internationale Oeko-Tex-certificaat dat wordt uitgegeven door de in Zwitserland gevestigde International Association for Research and Testing op het gebied van textielecologie (Oeko-Tex), en sinds kort ook het KbT-certificaat. Dit certificaat wordt toegewezen als de weiden waar de schapen grazen vrij zijn van kunstmest en pesticiden en er geen agressieve chemicaliën gebruikt worden om de wol te wassen. De wol is net zo puur op onze schapen als later in de kleding voor je baby.

LANACare producten hebben de volgende internationale certificaten:

 • GOTS – Wereldwijde organische textielstandaard De Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt erkend als de toonaangevende verwerkingsstandaard voor textiel gemaakt van organische vezels wereldwijd. Het definieert milieucriteria op hoog niveau langs de gehele toeleveringsketen van organisch textiel en vereist ook naleving van sociale criteria.
 • IVN BEST en KBT – Naturtextil IVN gecertificeerd BEST Dit kwaliteitszegel, bekend binnen Europa, stelt momenteel de strengste ecologische standaard voor textielproductie op het hoogste technische niveau dat momenteel haalbaar is.
  BEST weerspiegelt de normen voor milieuvriendelijk textiel ontwikkeld door de International Association of Natural Textile Industry (IVN) sinds 1990 en beoordeelt de gehele textielproductieketen zowel op het vlak van ecologische normen als op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid.
 • IVN Best overtreft de GOTS-norm, die tot 30% niet-organische vezels toelaat. Productie onder IVN voldoet aan de GOTS-standaard. Het gebruik van het IVN-stempel vereist het lidmaatschap en de certificering volgens de IVN-normen.
 • Wools in IVN supply chain-programma’s zijn afkomstig van gecertificeerde biologische veehouderij (ook bekend als kbT).
 • Er is geen mulesing toegepast op de schapen – een zeer bekritiseerde manier van ‘vaccinatie’ van de schapen in Australië.
 • LANAcare Breast cream heeft het ‘A’-label van de Deense consumentenbond gekregen, omdat er geen problematische chemicaliën in de cream zijn aangetroffen.

Historie van LANACare

LANACare is in 1990 opgericht door de Deense verpleegster Jeannette Almstrøm in Denemarken. Als moeder van 3 kinderen heeft Jeannette Almstrøm een assortiment producten ontwikkeld voor moeders en baby’s in biologische, pure merinowol. Haar achtergrond als verpleegster en een professionele opleiding in textiel & design bleek een perfecte combinatie te zijn van vaardigheden. Elk item van LANACare is ontworpen om de gezondheid en welzijn van moeder en baby te bevorderen en het rustgevende comfort en de ademende warmte te bieden die alleen pure wol kan geven.

Tegenwoordig worden alle LANACare activiteiten beheerd door Jeannette Almtrøm zelf, die gepassioneerd is over het vinden van nieuwe en duurzame materialen voor gebruik in nieuwe producten die niet alleen de gezondheid van een individu bevorderen, maar ook die van onze Moeder Aarde.

In de loop der jaren hebben de LANACare productie- en distributiehoeveelheden zich enorm ontwikkeld. De producten worden inmiddels verkocht in 28 landen over de gehele wereld.

De waardering van www.woolskins.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 698 reviews.