Lanacare Tepelzalf en zoogcompressen lanoline
Lanacare Tepelzalf en zoogcompressen lanoline
Lanacare Tepelzalf en zoogcompressen lanoline
Lanacare Tepelzalf en zoogcompressen lanoline

LanaCare Zoogcompressen Wol

Vanaf: 14,00

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Het beschermt je baby tegen ziekten en is ook goed voor jouw gezondheid. Zo helpt het je bijvoorbeeld om weer snel op gewicht te komen. De ultra zachtte LanaCare zoogcompressen zijn daarbij een goede keus.

EAN: 2000000110387 Artikelnummer: ffe1bb9ceaf7-1 Categorieën: , ,

Bestel bewust!

Twijfel je nog ergens over? vraag het ons of kom langs in onze showroom in Amsterdam om de producten te bekijken en voelen.

Hygiëne en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel, daarom streven wij naar zo min mogelijk retour. Tevens verspillen we zo minder verpakkingsmateriaal en hebben we minder uitstoot voor een beter millieu.

> Stel uw vraag

LanaCare wollen zoogcompressen zijn speciaal ontworpen voor moeders die borstvoeding geven. Ze bieden de beste voorwaarden voor een succesvolle langdurige borstvoeding zonder problemen.

Deze wollen zoogcompressen zijn heerlijk zacht en houden de borsten warm en beschermd. De natuurlijke warmte van de wol stimuleert de bloedsomloop en biedt rustgevende verlichting tijdens de borstvoeding.

Wol absorbeert vocht zonder nat aan te voelen en houdt de borst warm en comfortabel. De LanaCare zoogcompressen bevatten natuurlijke lanoline en werkt verzachtend bij pijnlijke tepels en tepelkloven.

Het wordt door LanaCare aanbevolen om een maat te gebruiken die de hele borst  bedekt. LanaCare zoogcompressen worden per paar geleverd.

LANACare zoogcompressen

De LANACare wollen zoogcompressen zijn ontworpen door LANACare, speciaal voor moeders die borstvoeding geven. Ze bieden de beste voorwaarden voor een succesvolle en langdurige borstvoeding periode.

De wollen compressen zijn uiterst zacht en comfortabel, houden de borsten warm en comfortabel. De natuurlijke warmte van de wol stimuleert de bloedsomloop en biedt rustgevende verlichting tijdens de borstvoeding. Het merinowol absorbeert vocht zonder nat en koud aan te voelen.

De LanaCare zoogcompressen bevatten natuurlijke lanoline, dit verzacht pijnlijke tepels en heeft een anti bacteriële werking. Het wordt aanbevolen om een maat te gebruiken die de hele borst bedekt. De kompressen kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Ook in zomer!

Voordelen van wollen zoogcompressen:
  • De meeste vrouwen hebben slechts 2-3 paar nodig voor de gehele borstvoedingsperiode. Dit is dus zuinig, duurzaam en milieuvriendelijk!

  • Wol absorbeert vocht en houdt de huid droog en comfortabel, ook in een warm klimaat. Wanneer de zoogcompressen vochtig zijn voelen ze droog aan en worden niet koud zoals katoenen of papieren borstkompressen.

  • De huid wordt droog gehouden en kan ademen waardoor pijnlijke tepels kunnen genezen.

  • Omdat de LANACare zoogcompressen lanoline bevatten, is gebruik van de LanaCare tepelzalf een perfecte combinatie voor de behandeling van pijnlijke tepels.

  • Scandinavische verloskundigen en vroedvrouwen adviseren moeders al eeuwen om hun borsten warm te houden om zo verstopte melkkanaaltjes en mastitis (borstontsteking) te voorkomen.

  • De grotere maten bieden een beschermende bedekking van de gehele borst. De rand van deze maat borstkompressen valt verder over de borst zodat de kompressen onzichtbaar worden onder je kleding.

Kwaliteit

De geselecteerde wol voor LanaCare producten wordt met bijzondere zorg behandeld. We gebruiken alleen wol die voldoet aan de hoogste Europese milieueisen. Regelmatige tests bewijzen dat onze wol vrij is van schadelijke stoffen. De weiden waar de schapen grazen zijn vrij van kunstmest en pesticiden en er worden geen agressieve chemicaliën gebruikt om de wol te wassen. Voor de LANACare producten wordt alleen de zachtste merinowol gebruikt.

Verzorging van de zoogcompressen
Wassen

Met de hand wassen in lauw water met LANACare Lanolinezeep om het lanolinegehalte van de wol aan te vullen. Zowel koud als heet water kan de wolvezels doen schrikken, waardoor deze gaan vilten en/of krimpen. Heet water spoelt ook de lanoline uit de wol. Gebruik net genoeg lanolinezeep om het water licht schuimend te houden. Beweeg de pads voorzichtig in het water en laat ze vervolgens 5-10 minuten in het water weken.

Spoelen

Spoel af met lauw water. Gebruik altijd lauw water bij het wassen en spoelen van wol. Koud water kan de wolvezels doen schrikken, waardoor de wol krimpt en/of vervilt.

Drogen

Plaats of rol de zoogcompressen in een handdoek en druk het overtollige water eruit. Schud de pads snel en krachtig uit om hun vorm en elasticiteit terug te krijgen. Leg de pads te drogen, bij voorkeur boven een milde warmtebron.

Certificaten

LanaCare gebruikt alleen gecertificeerde, chemisch onbehandelde organische wol.

LanaCare wol heeft het Internationale Oeko-Tex-certificaat dat wordt uitgegeven door de in Zwitserland gevestigde International Association for Research and Testing op het gebied van textielecologie (Oeko-Tex), en sinds kort ook het KbT-certificaat. Dit certificaat wordt toegewezen als de weiden waar de schapen grazen vrij zijn van kunstmest en pesticiden en er geen agressieve chemicaliën gebruikt worden om de wol te wassen. De wol is net zo puur op onze schapen als later in de kleding voor je baby.

LANACare producten hebben de volgende internationale certificaten:

– GOTS – Wereldwijde organische textielstandaard De Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt erkend als de toonaangevende verwerkingsstandaard voor textiel gemaakt van organische vezels wereldwijd. Het definieert milieucriteria op hoog niveau langs de gehele toeleveringsketen van organisch textiel en vereist ook naleving van sociale criteria.

– IVN BEST en KBT – Naturtextil IVN gecertificeerd BEST Dit kwaliteitszegel, bekend binnen Europa, stelt momenteel de strengste ecologische standaard voor textielproductie op het hoogste technische niveau dat momenteel haalbaar is.
BEST weerspiegelt de normen voor milieuvriendelijk textiel ontwikkeld door de International Association of Natural Textile Industry (IVN) sinds 1990 en beoordeelt de gehele textielproductieketen zowel op het vlak van ecologische normen als op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

– IVN Best overtreft de GOTS-norm, die tot 30% niet-organische vezels toelaat. Productie onder IVN voldoet aan de GOTS-standaard. Het gebruik van het IVN-stempel vereist het lidmaatschap en de certificering volgens de IVN-normen.

– Wools in IVN supply chain-programma’s zijn afkomstig van gecertificeerde biologische veehouderij (ook bekend als kbT).

– Er is geen mulesing toegepast op de schapen – een zeer bekritiseerde manier van ‘vaccinatie’ van de schapen in Australië.

– LANAcare Breast cream heeft het ‘A’-label van de Deense consumentenbond gekregen, omdat er geen problematische chemicaliën in de cream zijn aangetroffen.

Historie van LANACare

LANACare is in 1990 opgericht door de Deense verpleegster Jeannette Almstrøm in Denemarken. Als moeder van 3 kinderen heeft Jeannette Almstrøm een assortiment producten ontwikkeld voor moeders en baby’s in biologische, pure merinowol. Haar achtergrond als verpleegster en een professionele opleiding in textiel & design bleek een perfecte combinatie te zijn van vaardigheden. Elk item van LANACare is ontworpen om de gezondheid en welzijn van moeder en baby te bevorderen en het rustgevende comfort en de ademende warmte te bieden die alleen pure wol kan geven.

Tegenwoordig worden alle LANACare activiteiten beheerd door Jeannette Almtrøm zelf, die gepassioneerd is over het vinden van nieuwe en duurzame materialen voor gebruik in nieuwe producten die niet alleen de gezondheid van een individu bevorderen, maar ook die van onze Moeder Aarde.

In de loop der jaren hebben de LANACare productie- en distributiehoeveelheden zich enorm ontwikkeld. De producten worden inmiddels verkocht in 28 landen over de gehele wereld.