Je wilt de beste kwaliteit voor je baby en je wilt zo goed mogelijk geïnformeerd worden over het product en de herkomst.

Onze vachten zijn afkomstig van kleinschalige schapenhouders in Europa, waarbij de Europese regelgeving met betrekking tot dierenwelzijn en millieuwetgeving (REACH-voorschriften) nauwlettend worden nageleefd. Alle vachten worden met de grootste zorg door ons geselecteerd en bewerkt. Hygiëne en kwaliteit staan hierbij hoog in het vaandel. 

Onze Baby Basic wolproducten zijn speciaal door ons geselecteerd met oog voor kwaliteit en comfort. We werken nauw samen met Alwero, deze producten worden naar onze wens aangepast en hebben het Woolskins Series label. Ook hebben ze een aantal keurmerken waaronder b.v. het 'Woolmark' en het 'Safe for Children' keur. Al onze producten zijn 100% wol en worden in Europa geproduceerd. 

Tip: Gebruik het vachtje al tijdens je zwangerschap. Zo kan je lichaam lekker ontspannen en komen alvast alle vertrouwde geurtjes van mama in de vacht terecht. Wel zo'n veilig en vertouwd gevoel als je net op de wereld komt.

In het kort over onze vachten...

We houden graag onze vachtjes kort! Ze zijn speciaal op korte lengte geschoren zodat er geen lange haartjes in het mondje of oogjes kunnen komen of de nageltjes er vast in komen te zitten.

Al onze Medical Grade (goudgele) lamsvachten zijn machine was- & droogbaar en al onze natuur witte vachten niet.

Onderhoud

Je vacht onderhouden gaat het best door het regelmatig even uit te kloppen, buiten te luchten en kort te borstelen. Zo blijft en houdt je de vacht mooi.

 

Wij raden aan zo lang mogelijk te wachten met het wassen van je vacht zodat alle goede eigenschappen van de vacht er lekker in blijven. Meestal volstaat, bij een klein ongelukje, even afnemen met een vochtig washandje.

Wassen

Wil je je vacht wassen dan kan dat met onze Medical Grade (goudgele) vachten op 30 graden wol- fijnwas programma. We hebben hiervoor een speciaal ecologisch wolwasmiddel met lanoline. Tevens kun je onze Medical Grade vachten op -lage- temperatuur in de droger drogen. Vachten wassen blijft wel eigen verantwoordelijkheid.

Eco-Product

Onze schapenvachten en wolproducten zijn Ecologisch. Bij hun verwerking en behandeling wordt rekening gehouden met het milieu, leven van dieren en planten. Ze zijn veilig voor kinderen en volwassenen en zijn biologisch afbreekbaar, ofwel organisch.


Alle middelen die worden gebruikt bij het looien en afwerken van onze vachten voldoen aan essentiële EU-richtlijnen met betrekking tot dierenwelzijn en het behoud en de bescherming van het milieu (ecologisch). Onze vachten worden gelooid volgens de REACH-voorschriften. Er worden geen! AZO-kleurstoffen gebruikt in onze vachten of de productie hiervan.

Wist je dat een schapenvacht...

Ademt en de lichaamstemperatuur reguleert.

 

Wolvezels ademen en de eigenschap hebben op te treden als een natuurlijke thermostaat die de lichaamstemperatuur reguleert? Dit helpt je baby in het onderhouden van een stabiele temperatuur en houdt je baby droog en comfortabel. Het doet dit ‘dynamisch’, wat betekent dat het gebeurt als het nodig is, en niet als het niet nodig is. Warm in de winter en koel in de zomer.

 

Lanoline bevat.

 

Deze stof komt ook voor in de menselijke huid en staat bekend om zijn desinfecterende werking. Bij een gevoelige en/of geïrriteerde huid kan deze genezend werken.

 

De kans op astma vermindert.

 

Na recentelijk onderzoek blijkt dat schapenvachten heel gezond zijn voor baby’s? Het artikel stelt dat wanneer kinderen in de eerste drie maanden van hun leven slapen op een schapenvacht, ze op 6-jarige leeftijd 79% minder kans op astma en allergieën hebben (klik voor artikel). Dit komt door de microben die van nature aanwezig zijn in de vacht.

 

Hypoallergeen is.


Omdat er in wol geen klimaat kan ontstaan waarin schimmels, huismijt of bacteriën kunnen gedijen, is wol bij uitstek geschikt voor mensen met allergieën.

 

Zelfreinigend en resistent is tegen bacteriën.

 

Een schapenvacht resistent is tegen vuil en bacteriën en zelfreinigend is? Dit komt door de structuur van de vezel, die eiwit als belangrijkste bestanddeel bevat. Deze treedt actief op tegen bacteriën en virussen die zo niet die niet de kans krijgen zich te vermenigvuldigen. Meer informatie over het onderhoud van je vacht klik je hier.

 

Ondersteund en verlicht.

 

Het help tegen lichamelijke vermoeidheid? Volgens wetenschappers is dit te danken aan de 3-dimensionaal opgebouwde vezels die een natuurlijke vering en zachtheid geeft. Deze ondersteunt ons lichaam en verlicht pijn, spierpijn en vermoeidheid.

 

Een droge omgeving creëert.

 

Het is hét hulpmiddel voor een goede nachtrust en lig comfort. Het helpt de ongemakken te verlichten van mensen met artritis (ontstoken gewrichten), heup problemen, spit, hernia en andere kwalen? De omgeving blijft droog en verlicht de pijn die direct veroorzaakt wordt door een vochtige omgeving.

 

Ideaal is voor yoga en meditatie.

 

Een schapenvacht ideaal is voor het beoefenen van yoga en meditatie? Het is erg comfortabel en reguleert warmte en vocht. Er zijn zelfs yogi’s die een schapenvacht adviseren, niet alleen vanwege de perfecte afmeting maar ook omdat het je eigen magnetisch veld (je aura) isoleert en de magnetische straling van de aarde neutraliseert. Dit helpt je enorm in het meditatieve proces en houdt je lichaam in balans.

 

De bloedcirculatie bevordert.

 

Het houd de lichaamswarmte vast en bevordert de bloedcirculatie. Het ontziet de drukpunten van het lichaam waardoor Decubitus (doorliggen) kan worden voorkomen waar vaak oudere, gewonde of lang liggende/zittende mensen mee te maken hebben.

en tot slot...


Woolskins verkoopt geen vachten van schapen waarbij Mulesing is toegepast! Bij Europese schapen (in tegenstelling tot bijv. Australische schapen) wordt geen Mulesing toegepast omdat in Europa de parasiet, waardoor boeren Mulesing toepassen, niet voorkomt. 

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment Baby-Care lamsvachten, met zorg verpakt, direct leverbaar uit eigen voorraad. We zien je bestelling graag tegemoet.

De waardering van www.woolskins.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 690 reviews.