Engel Natur Babyjasje met capuchon 100% Merino Wolfleece | Walnut

From: 45,00

Dit superzachte jasje van Engel is gemaakt van 100% organisch merino wol. Het voelt luxueus aan en is uiterst comfortabel voor je baby.

EAN: 2000000064710 SKU: 575520-Walnut Categories: , , , , , ,

Order consciously!

Still unsure about anything? ask us.

Hygiene and quality are of the utmost importance to us, which is why we strive for as few returns as possible. This way we waste less packaging material and have fewer emissions from transport for a better environment.

> Ask your question

Description

Dit superzachte jasje van Engel is gemaakt van 100% organisch merino wol. Het voelt luxueus aan en is uiterst comfortabel voor je baby.

Wol reguleert de lichaamstempertuur en houdt je kindje droog en comfortabel. Merino scheerwol is uiterst fijn en jeukt daardoor niet. Dankzij de lanoline die van nature in wol zit is deze vuil en waterafstotend.

Omdat lanoline ook anti-bacterieel is is wassen niet vaak nodig. Even in de buitenlucht hangen is vaak voldoende.

– Heerlijk zacht
– Voelt heel licht en is lekker warm
– Wol is ademend
– Helpt je kindje bij het reguleren van temperatuur
– Ideaal voor in de draagdoek of drager

Ze zijn biologisch en zijn vrije zware metalen en schadelijke AZO-kleurstoffen. Gecertificeerde GOTS.

Engel

Het familiebedrijf maakt al 85 jaar ondergoed en kleding. In 1982 begon een voorbeeldige en consequente focus op natuurlijk textiel met de verwerking van natuurlijk katoen.

Tegenwoordig omvat onze collectie onder andere speciaal ontworpen kleding voor premature baby’s.

Naast katoen uit gecontroleerde biologische teelt (kbA), verwerken wij de fijnste merinowol uit gecontroleerde biologische veehouderij (kbT) en natuurlijke merinoscheerwol (kbT) met zijde. Alle gebruikte kleurstoffen zijn vrij van zware metalen en zijn altijd vrij geweest van schadelijke AZO-kleuren. Om het wollen textiel te kleuren, gebruiken we alleen reactieve kleurstoffen die bijzonder stabiel zijn met de vezel en worden gekenmerkt door een hoge echtheid. Als het om textielveredeling gaat, gebruiken we geen chemische veredeling.

Alle gebruikte materialen moeten in principe biologisch afbreekbaar zijn en mogen bodem, lucht of water niet vervuilen. Alle gebruikte metalen onderdelen zijn nikkelvrij, onze knopen zijn gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. Om onze hoge kwaliteitsstandaard te garanderen, worden overeenkomstige eisen gesteld aan lichtechtheid, speekselechtheid, transpiratieechtheid, wasechtheid en krimp.

Deze eigenschappen laten wij, samen met residugrenswaarden voor milieu- en gezondheidsgevaarlijke stoffen, regelmatig onderzoeken door onafhankelijke en gecertificeerde milieulaboratoria en instituten.